Kalite En Doğal Hakkınızdır
Parola PUK;Peşin,Kaliteli,Ucuz
Aslana Aslı Sorulmaz
Şeffaf Üretim
Kalite Tercihimizdir
javascript
ÜRETİM HAKKINDA
Üretim

“Hedefimiz En Büyük Olmak Değil, En İyi Olmaktır...”

Arkeolojik kazılar, insanoğlunun tahıl öğütme işlerinin 7500 yıl önceye dayandığını koymaktadır. 5000 yıl önce Çin'de yetiştirilen en önemli ürünlerden birinin buğday olduğu bilinmektedir. M.Ö. 2000 yıllarında buğday ziraatına giren ve mayalı ekmeği ilk üreten Mısırlılar olmuştur.

 

Mal Kabul ve Üretim Kontrol Laboratuari: İşletmemiz yılda 77 bin ton buğday kırma kapasitesine sahiptir. Ülkemizin çeşitli buğday üretim yörelerindeki yumuşak, yarı sert ve sert buğdaylar ve ithal edilen yarı sert yüksek kaliteli buğdaylar ön kontrollü bir şekilde satın alınarak fabrikamıza gönderilir. Fabrikamıza ulaşan bu buğdaylar mal kabulünde türüne gör tasnif edilir ve öncelikle sondalar yardımı ile her parti buğdaydan kalite ve özelliklerini belirlemek amacı ile Fedaioğlu Un Fabrikası Bağımsız laboratuarında rutubet, hektolitre, gluten ve düşme sayısı (falling number) analizi ve kontrolleri özenle yapılır. Fabrikamız kalite kriterlerine uymayan buğdaylar kesinlikle kabul edilmez. Fabrikamızın alım kriterlerinde olan buğdaylar ön temizlemeden geçirilerek fabrikamızın bünyesinde bulunan konik tabanlı çelik silolarda bekletilir. Kullanım amaçlarına ve özelliklerine göre sınıflandırılır. Değişik kalite ve özelliklerdeki bu buğdaylar elde edilmek istenilen unun cins ve türevine göre, üretim ve yönetim tarafından belirlenen düzeylerde fabrika silolarında paçallanır (yüzdelere ayrılır). •  Bugdaylarin Temizlenmesi: Paçallanmış buğdaylar, belirli süre ve miktarlarda sistemden geçere kayırıcılara gelir. Burada ön temizlemeden arta kalmış olabilecek yabancı otlar, yabancı maddeler, saman ve kırık buğdaylar itina ile sıfır düzeyine getirilecek şekilde ayıklanır, sonrasında taş ayırıcı makinesinde taşlar ayrılır. Bu yabancı maddeler ve onların bileşimleri, buğdayın bileşiminden farklı olduğu için unun rengini, bileşimini ve ürünün kalitesini bozacak maddelerin ortamdan uzaklaştırılması ve öncelikle iyi bir temizleme gereklidir. •  Temizlenmis Bugdaylarin Tavlanmasi, Kirilmasi ve Ögütülmesi: Başarılı bir öğütme için buğday tanesinin fiziksel yapısı, nem miktarı istenilen düzeye çıkarılarak, elverişli duruma getirilir. Tavlama ilmei ile kabuğa yumuşaklık ve elastikiyet verilir. Dinlendirilen temizlenmiş buğday paçalı, vals denilen çelik silindirler tarafından kırılır. Öğütme işlemi, valsler arasındaki hız farkı ve valsler üzerindeki dişler yardımıyla gerçekleştirilir. •  Elek ve Irmik Sasörlerinden Unun Alinmasi: Valslerde kırılan buğday hava sistemi yardımıyla çok katlı elekler sistemine ulaşır. Bu safhada unlar elek sisteminde partikül büyüklüklerine; irmik sasörlerinde ise yoğunluklarına göre: tasnif edilir ve tekrar öğütme sistemine gönderilir. Bu eylemler %100 öğütme tamamlanıcıya kadar periyodik olarak devam eder. •  Torbalanma ve Paketleme ve Ürünlerin Sevk Edilmesi: Üretilen un silolarında toplanır. Homojenliğin sağlanması için yeniden paçal yapılır ve dinlendirilir. laboratuarımızda son ürün unlar farinograph, extensograph, kül tayini, sedimantasyon gibi temel testlere ve analizlere tabi tutulduktan sonra gerçek ortamda ekmek denemeleri yapılır. Bu testlerden olumlu sonuçlar elde edildikten sonra talep paralel olarak paketlenerek sevke hazır bir hale getirilir.

FEDAİOĞLU GIDA SANAYİ ve TİCARET LTD. ŞTİ.

Tekstilkent Mahallesi Yolağası Sokak No:10 Şahinbey-GAZİANTEP 27100

Tel : (0342) 225 04 00 (3 Hat) Fax : 0342 226 45 13 E-Posta : info@fedaioglu.com.tr
Copyright © 2014 FEDAİOĞLU GIDA SANAYİ ve LTD. ŞTİ.| Designed by AL&BİR BİLİŞİM